COVID-19 ADDENDUM

southeastern_logo_leuko_perigramma.png

Πολιτική Απορρήτου του Southeastern

Στο Southeastern δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, της 27ης Απριλίου 2016, και με την ελληνική νομοθεσία, ειδικά τον νόμο Ν. 4624/2019 [Ν. 4624/2019 με μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις.], για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η παρούσα πολιτική απορρήτου εξηγεί πότε και γιατί συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία, πώς τα χρησιμοποιούμε, τις συνθήκες υπό τις οποίες ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε σε τρίτους και πώς τα διατηρούμε ασφαλή. Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για τη χρήση των υπηρεσιών μας και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας που απορρέουν από την εκτέλεση συμβάσεων.

 

Γιατί συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προκειμένου να προσφέρουμε τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.

 

Τι είδους δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε;

Συλλέγουμε το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, επαγγελματική ιδιότητα, προφίλ σπουδών ή φοίτησης. Η νομική μας βάση για τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η

 

Εκπαιδευτική νομοθεσία.

Ενδέχεται, επίσης, να συλλέξουμε σχόλια και ερωτήσεις σας – μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, εγγράφως και ηλεκτρονικά – με αφορμή ανακοινώσεις μας και δραστηριότητες που αφορούν τις υπηρεσίες μας. Από την περιήγηση στους δικτυακούς μας τόπους μπορούμε να συλλέξουμε διευθύνσεις IP (Πρωτόκολλο Διαδικτύου) και διάφορες ενέργειες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιήγησή σας σε αυτούς.

Το Southeastern δεν συλλέγει και δεν επεξεργάζεται ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα παρά μόνο στις περιπτώσεις που το απαιτεί ρητά διάταξη νόμου και με βάση τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Άρθρο 9 παράγραφος 2).

 

Πότε συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

  • Όταν χρησιμοποιείτε τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.
  • Όταν συναλλάσσεστε μαζί μας προσωπικά, μέσω αλληλογραφίας, τηλεφώνου, email, κοινωνικών δικτύων ή μέσω του δικτυακού τόπου μας.
  • Όταν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από άλλες νόμιμες πηγές όπως τρίτους συλλογείς δεδομένων, δημόσιες πηγές ή κοινωνικά δίκτυα. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο και εφόσον έχουμε τη συγκατάθεσή σας να μοιραστούμε δεδομένα σας με τρίτους.

 

Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Να σας αποστέλλουμε πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές ή/και άλλες συναφείς υπηρεσίες που λαμβάνετε.
  • Να σας αποστέλλουμε ανακοινώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις μας και τις δραστηριότητες του Southeastern.
  • Να προβαίνουμε σε ενέργειες σε περιπτώσεις που υπάρχει έννομο και αμοιβαίο συμφέρον.
  • Να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τον χώρο διεξαγωγής σεμιναρίων ή εκδηλώσεων στις οποίες έχετε εγγραφεί.
  • Να απαντάμε σε φόρμες ‘Επικοινωνήστε μαζί μου’ ή άλλο ηλεκτρονικό έντυπο που συμπληρώσατε σε έναν από τους διαδικτυακούς μας τόπους.
  • Να παρακολουθούμε και να ανταποκρινόμαστε στα εισερχόμενα αιτήματά (υποστήριξη, email, συνομιλίες ή τηλεφωνικές κλήσεις).
  • Να εκπληρώνουμε συμβατικές υποχρεώσεις όπως επιβεβαίωση παραγγελιών, στοιχεία άδειας, τιμολόγια, υπενθυμίσεις κλπ.
  • Να σας ενημερώνουμε σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα στην παροχή των υπηρεσιών μας.
  • Να επικοινωνούμε μαζί σας στο πλαίσιο διεξαγωγής ερευνών, για να ζητήσουμε τη γνώμη σας για τις υπηρεσίες μας.
  • Να επεξεργαστούμε μια αίτηση εργασίας.

 

Πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που αφορούν τους σπουδαστές μας και τους γονείς τους;

  • για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των σπουδαστών
  • για την παρακολούθηση και την υποβολή αναφορών σχετικά με την πρόοδο των σπουδαστών
  • για την παροχή της κατάλληλης μέριμνας και ιατρικής φροντίδας
  • για την παροχή υποτροφιών και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης
  • για την αξιολόγηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μας
  • για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για σπουδές μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Southeastern

Οι κατηγορίες των δεδομένων σχετικά με τους σπουδαστές μας που συλλέγουμε, τηρούμε και μοιραζόμαστε περιλαμβάνουν:

  • Προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, μοναδικός αριθμός σπουδαστή και στοιχεία επικοινωνίας)
  • Χαρακτηριστικά (π.χ. εθνότητα, γλώσσα, εθνικότητα, χώρα γέννησης και επιλεξιμότητα για δωρεάν σχολικά γεύματα )
  • Πληροφορίες σχετικά με τις παρουσίες (π.χ. παρουσίες σε μαθήματα, αριθμός απουσιών και αιτίες απουσιών)
  • Αποτελέσματα αξιολόγησης εθνικού προγράμματος σπουδών
  • Πληροφορίες σχετικά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες[1]

 

Συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με βάση τη συγκατάθεση

Σε περίπτωση συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την οποία απαιτείται η συγκατάθεση του υποκειμένου, αυτό θα γίνεται μέσω ειδικού Εντύπου Συγκατάθεσης, στο οποίο θα καταγράφεται, θα αποθηκεύεται και θα αποδεικνύεται η συγκατάθεση που δίνεται.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για το διάστημα που κρίνεται αναγκαίο για να εκπληρωθούν οι στόχοι για τους οποίους συλλέχθηκαν, ενώ λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας την ανάγκη να απαντήσουμε σε απορίες σας ή να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα. [3]

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να διατηρήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν για ένα εύλογο διάστημα μετά την τελευταία σας αλληλεπίδραση μαζί μας. Όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέχθηκαν, παύουν να είναι απαραίτητα, διαγράφονται με ασφαλή τρόπο. Ενδέχεται να επεξεργαστούμε δεδομένα για στατιστικούς σκοπούς, αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα καθίστανται ανώνυμα.

 

Τα δικαιώματά σας επί των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Έχετε τα εξής δικαιώματα αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και της Ελληνικής νομοθεσίας:

  • Το δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και διατηρεί το Southeastern
  • Το δικαίωμα να ζητήσετε από το Southeastern να διορθώσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν εάν είναι ανακριβή ή μη επικαιροποιημένα.
  • Το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν η τήρησή τους δεν είναι πλέον απαραίτητη για μας, εκτός εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού και της νομοθεσίας για την περαιτέρω διατήρηση των προσωπικών δεδομένων.
  • Το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν την ανάκλησή της. Για παράδειγμα, τη συγκατάθεση να λαμβάνετε ενημερωτικές ανακοινώσεις.
  • Εάν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας σχετικά με τη λήψη ενημερωτικών ανακοινώσεων, μπορείτε να το δηλώσετε στο officeoftheprovost@southeastern.edu.gr

Σημειωτέων ότι ενδέχεται να εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα του συστήματος και διοικητικές ανακοινώσεις από εμάς όπως επιβεβαιώσεις, μηνύματα του συστήματος και κοινοποιήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του λογαριασμού σας.

  • Το δικαίωμα να ζητήσετε από το Southeastern να σας παρέχει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και, εφόσον είναι δυνατό, να διαβιβάσει αυτά τα στοιχεία απευθείας (σε φορητό μορφότυπο) σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση ή σε σύμβαση.
  • Το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό στην περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων, σε περίπτωση διαφωνίας σχετικά με την ακρίβεια ή την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.
  • Το δικαίωμα να εναντιωθείτε/αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην περίπτωση που η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται σε έννομο συμφέρον ή/και στην απευθείας προώθηση υπηρεσιών.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων μπορείτε να τις υποβάλετε στην διεύθυνση: officeoftheprοvost@southeastern.edu 

 

Η χρήση των cookies και των ιστοφάρων

Χρησιμοποιούμε cookies και ιστοφάρους (web beacons) προκειμένου να συλλέγουμε πληροφορίες κατά την πλοήγησή σας στους δικτυακούς τόπους του εκπαιδευτικού οργανισμού. Τα web beacons περιλαμβάνουν τυποποιημένα στοιχεία από τον φυλλομετρητή ιστού σας (web browser), όπως π.χ. o τύπος και γλώσσα φυλλομετρητή, η διεύθυνση, η διεύθυνση IP σας (Πρωτόκολλο Διαδικτύου), και οι ενέργειες σας στους δικτυακούς τόπους του εκπαιδευτικού οργανισμού, όπως οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και οι σύνδεσμοι στους οποίους κάνατε ‘κλικ’.

Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη λειτουργία των δικτυακών τόπων και να παρέχουν πληροφορίες από την περιήγηση των χρηστών σε αυτούς, να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία, όπως ο τύπος του φυλλομετρητή και το λειτουργικό σύστημα, η σελίδα παραπομπής, η διαδρομή στο site, το domain του ISP (Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου) κλπ. με σκοπό να τους γίνει αντιληπτό πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προσαρμόσουμε το δικτυακό μας τόπο στις προσωπικές σας ανάγκες και να εντοπίσουμε και να προλάβουμε απειλές κατά της ασφάλειας και καταχρήσεις. Εάν χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, τα cookies και οι ιστοφάροι δεν μπορούν να σας εντοπίσουν προσωπικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πολιτική Διαχείρισης Cookies και Συναφών Τεχνολογιών μπορείτε να βρείτε εδώ:

 

Διαβιβάζουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε άλλους;

Σε γενικές γραμμές, διαβιβάζουμε τα δεδομένα που αφορούν τους σπουδαστές μας στα:

  • Συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Άλλους επίσημους ή κρατικούς φορείς (π.χ. Πρεσβείες)

Δεν διαβιβάζουμε, πωλούμε, νοικιάζουμε ή διαπραγματευόμαστε τα στοιχεία σας με τρίτους χωρίς την συγκατάθεσή σας, με εξαίρεση τις παρακάτω υποχρεώσεις:

 

Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών που εργάζονται για λογαριασμό μας:

Μπορούμε να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτους και άλλους συνδεδεμένους οργανισμούς με σκοπό να σας παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας με βάση συμβατική υποχρέωση που έχουν αναλάβει για παροχή υπηρεσιών σε σπουδαστές μας.

 

Εφόσον απαιτείται από τη νομοθεσία:

Θα κοινοποιούμε τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα εφόσον απαιτείται από τον νόμο ή εάν πιστεύουμε ευλόγως ότι η κοινοποίηση είναι αναγκαία για την προστασία των δικαιωμάτων του οργανισμού ή/και για τη συμμόρφωση με μια δικαστική διαδικασία, δικαστική απόφαση ή νομική διαδικασία. Ωστόσο, θα λαμβάνουμε κάθε οργανωτικό και τεχνικό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα συνεχίζουν να προστατεύονται.

 

Χρήση υπεργολάβων (εκτελούντες την επεξεργασία και υπεργολάβοι επεξεργασίας)

Ενδέχεται να αναθέσουμε σε υπεργολάβους την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα τηρήσουν την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων υπογράφοντας σχετικές ρήτρες για τη σύννομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Εάν ο υπεργολάβος επεξεργάζεται Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα εκτός ΕΕ/EOX, η διαβίβαση θα γίνεται μόνο με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων όπως οι Τυποποιημένες Συμβατικές Ρήτρες της ΕΕ για τη μεταφορά σε τρίτες χώρες ή άλλο ρητά αναφερόμενο νόμιμο έρεισμα σχετικά με την μεταφορά δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτη χώρα.

 

Τροποποιήσεις στην Πολιτική Απορρήτου

Το Southeastern διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την παρούσα Δήλωση Απορρήτου ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμοστέα έκδοση θα είναι αναρτημένη στους δικτυακούς τόπους μας. Σας παροτρύνουμε να ελέγχετε ενίοτε την Πολιτική Απορρήτου προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις.

Εάν γίνουν τροποποιήσεις που μεταβάλλουν σημαντικά τις πρακτικές απορρήτου μας, θα σας ενημερώσουμε με email ή θα αναρτήσουμε μια ανακοίνωση στους δικτυακούς τόπους μας προτού τεθούν σε ισχύ.

 

Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή

Εάν ο τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε, σε πρώτη φάση, να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση: officeoftheprovost@southeastern.edu.gr

Για περαιτέρω αιτήματα και ενέργειες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2021

[1], [2], [3] Το Southeastern διατηρεί προσωπικά στοιχεία σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή βάσει νομοθεσίας.

 

years of experience
+
SPECIALIZATION PROGRAMS OFFERED
+
Graduates
Countries Represented
+
Stories of Academic & Professional Success
SOUTHEASTERN

THE PIONEERS IN AMERICAN EDUCATIONAL, INNOVATION & PROFESSIONAL CAREER TRAINING SINCE 1982

southeastern_logo_leuko_perigramma
Contact Info
Email
Telephone
Location
SOUTHEASTERN RESEARCH, INNOVATION & TRAINING CENTER 87, 28th October st., Agia Paraskevi, 15341, Greece
Scroll to Top